Izaberite stranicu

Посвећени смо и одговорни за контролу радијациониx и нуклеарних активности у земљи, тако да се обављају на сигуран и безбедан начин по становништво и животну средину

Снажан земљотрес у Јапану

У Јапану је данас, 20. марта 2021. у 18:09 по локалном времену забележен снажан земљотрес, магнитуде 7.2. Епицентар земљотреса је био у близини североисточне обале Јапана, и осетио се у префектури Мијаги где се налази нуклеарна електрана Онагава. Према информацијама од Нуклеарног регулаторног тела Јапана, земљотрес није утицао на рад електране.

Велинов: Безбедност транспорта препозната као важан аспект свеобухватног система контроле

Београд, 16.3.2021. – Директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (СРБАТОМ) Слађан Велинов учествовао је на уводној сесији серије европских регионалних скупова за транспортну сигурност за нуклеарне и друге радиоактивне материјале, које заједнички организују Национална комисија за контролу нуклеарних активности Румуније, Министарство енергетике Сједињених Држава и Национална администрација за нуклеарну безбедност.

Последице акцидента у Фукушими на Србију

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (СРБАТОМ) организовао је онлајн конференцију поводом 10 година од нуклеарног акцидента у Фукушими под називом „Нуклеарна сигурност данас: Фукушима – 10 година после“.

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије учествовао у међународној вежби ConvEx-2b

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије је од 9. до 12. марта 2021. учествовао у међународној вежби ConvEx-2b које организује Међународна агенција за атомску енергију. Циљ вежби ConvEx-2b јесте провера система међународне помоћи у случају нуклеарног или радиолошког акцидента у складу са Конвенцијом о пружању помоћи у случају нуклеарних несрећа или радиолошке опасности.

10 година од нуклеарне катастрофе у Фукушими – Србија међу првима пружила помоћ

Београд, 11.3.2021. – Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (СРБАТОМ) организовао је онлајн конференцију поводом 10 година од нуклеарног акцидента у Фукушими под називом „Нуклеарна сигурност данас: Фукушима – 10 година после“.

Препорука за достављање захтева и поште Директорату

Имајући у виду погоршану епидемиолошку ситуацију у Републици Србији, у циљу предузимања мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID–19 као чињеницу актуелног преселења Директората из просторија Палате Београд у наредном периоду, молимо Вас да сву документацију неопходну за добијање решења за обављање радијационе делатности и коришћење извора зрачења достављате електронским путем на адресу info@srbatom.gov.rs  

Захтеви за одобрења шаљу се на адресу licence@srbatom.gov.rs

алтернативно, путем Поште, на адресу Директората: Теразије 41а, спрат 4, 11000 Београд.

Нови бројеви контакт телефона

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије обавештава грађане да је уведена нова телефонска линија за контакт.

Број на који нас можете контактирати је 011 455 0 500

Мониторинг радиоактивности

Извештаји о нивоу излагања становништва јонизујућим зрачењима из животне средине у Републици Србији.

Пратите стање зрачења

Систем правовремене најаве радиолошког акцидента

ЕУРДЕП

Европска платформа за размену података о радиоактивности

МОНРАДРС

Мониторинг радиокативности животне средине у Републици Србији

Сектор Инспекције

 

Позовите:  011 455 0 508

inspekcija@srbatom.gov.rs

Међународна сарадња

 

Вести
са скупова