Posvećeni smo i odgovorni za kontrolu radijacionih i nuklearnih aktivnosti u zemlji, tako da se obavljaju na siguran i bezbedan način po stanovništvo i životnu sredinu

SAOPŠTENjE POVODOM ODRŽAVANjA MEĐUNARODNE VEŽBE U ORGANIZACIJI MEĐUNARODNE AGENCIJE ZA ATOMSKU ENERGIJU (MAAE)

Република Србија ће 26. и 27. октобра 2021. године учествовати у међународној вежби ConvEx-3 (2021), у којој се симулира акцидент на нуклеарној електрани „Барака“ у Уједињеним Арапским Емиратима. Организатори вежбе су Међународна агенција за атомску енергију и Уједињени Арапски Емирати. Институције Републике Србије учествоваће у вежби у обиму који зависи од карактера симулираног акцидента и процењене опасности.

Predstavnici Direktorata na 31. Simpozijumu Društva za zaštitu od zračenja Srbije i Crne Gore

Тродневни 31. Симпозијум Друштва за заштиту од зрачења Србије и Црне Горе (ДЗЗСЦГ) који је почео данас, у Београду, по први пут је одржан у комбинованом режиму – уживо и виртуелно, због специфичних услова рада изазваних пандемијом Корона вируса.

Poziv na Okrugli sto na temu primene nuklearnih tehnologija za kontrolu zagađenja plastikom

Međunarodna agencija za atomsku energiju iz Beča (MAAE) organizuje onlajn Okrugli sto na temu primene nuklearnih tehnologija za kontrolu zagađenja plastikom (NUclear TEChnology for Controlling Plastic Pollution – NUTEC Plastics), koji se održava 7. oktobra 2021. godine u periodu od 10.00 do 13.00 časova.

ZODIAC, NUTEC Plastics i PACT u fokusu ovogodišnjeg sastanka nacionalnih koordinatora za vezu sa MAAE regiona Evrope

Na marginama Generalne konferencije (GC65) Međunarodne agencije za atomsku energiju MAAE 23.09.2021. godine, u Beču je održan sastanak nacionalnih koordinatora za vezu sa MAAE regiona Evrope.

Direktor Direktorata u poseti austrijskom JRODOS centru

Direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost, Slađan Velinov je u okviru projekta Evropske komisije „EP&R in the Western Balkans Region“, posetio austrijsko regulatorno telo za radijacionu i nuklearnu sigurnost, u Beču. Ovom prilikom, direktor Velinov se upoznao sa radom i organizacijom austrijskog regulatornog tela, kao i sa organizacijom i radom JRODOS centra, operativne jedinice za podršku u nuklearnoj vanrednoj situaciji u sklopu regulatornog tela.

Preporuka za dostavljanje zahteva i pošte Direktoratu

Imajući u vidu pogoršanu epidemiološku situaciju u Republici Srbiji, u cilju preduzimanja mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID–19 kao činjenicu aktuelnog preselenja Direktorata iz prostorija Palate Beograd u narednom periodu, molimo Vas da svu dokumentaciju neophodnu za dobijanje rešenja za obavljanje radijacione delatnosti i korišćenje izvora zračenja dostavljate elektronskim putem na adresu info@srbatom.gov.rs  

Zahtevi za odobrenja šalju se na adresu licence@srbatom.gov.rs

alternativno, putem Pošte, na adresu Direktorata: Terazije 41a, sprat 4, 11000 Beograd.

Novi brojevi kontakt telefona

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije obaveštava građane da je uvedena nova telefonska linija za kontakt.

Broj na koji nas možete kontaktirati je 011 455 0 500

Monitoring radiokativnosti

Izveštaji o nivou izlaganja stanovništva jonizujućim zračenjima iz životne sredine u Republici Srbiji.

Pratite stanje zračenja

Систем правовремене најаве радиолошког акцидента

EURDEP

Evropska platforma za razmenu podataka o radioaktivnosti

MONRADRS

Monitoring radiokativnosti životne sredine u Republici Srbiji

Сектор Инспекције

Pozovite: 011 455 0 508

inspekcija@srbatom.gov.rs

Međunarodna
saradnja

Vesti
sa skupova