Posvećeni smo i odgovorni za kontrolu radijacionih i nuklearnih aktivnosti u zemlji, tako da se obavljaju na siguran i bezbedan način po stanovništvo i životnu sredinu

SAOPŠTENJA

Saopštenje

Saopštenje

Povodom netačnih pisanja u medijima povodom vanrednog događaja od 04.06.2021. godine, u mestu Iđoš, opština Kikinda, koji očigledno u bitnim postavkama može da dovede do pogrešne interpretacije navedenog događaja, u cilju tačnog i pravilnog obaveštavanja javnosti, Direktorat naglašava sledeće:

Saopštenje

Nema povećanja radioaktivnosti na teritoriji Srbije

Aktuelne izmerene vrednosti doze gama zračenja na teritoriji Evrope dostupne na evropskoj platformi za razmenu radioloških podataka EURDEP i platformi Međunarodne agencije za atomsku energiju IRMIS ne pokazuju povećanje nivoa radioaktivnosti u životnoj sredini.

Saopštenje

Saopštenje za javnost

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da je prilikom uništavanja skladišta municije u Hmeljnickom u Ukrajini došlo do oslobađanja radioaktivnih materija u životnu sredinu. Direktorat nema zvaničnu potvrdu ovih informacija. Izmerene vrednosti nivoa zračenja za...

Intervju sa direktorom Direktorata u časopisu RADIOAKTIV

Intervju sa direktorom Direktorata u časopisu RADIOAKTIV

RADIOAKTIV je stručni časopis Udruženja radioloških tehničara i tehničara nuklearne medicine Srbije koji se bavi edukacijom i promocijom aktivnosti svjih članova, kao i izazovima sa kojima se oni suočavaju u svakodnevnom radu.

Обавештења о скуповима

Monitoring radiokativnosti

Izveštaji o nivou izlaganja stanovništva jonizujućim zračenjima iz životne sredine u Republici Srbiji.

Pratite stanje zračenja

Систем правовремене најаве радиолошког акцидента

EURDEP

Evropska platforma za razmenu podataka o radioaktivnosti

MONRADRS

Monitoring radiokativnosti životne sredine u Republici Srbiji

Сектор Инспекције

Pozovite: 011 455 0 508

inspekcija@srbatom.gov.rs