Izaberite stranicu
18. априла 2022.
Стручно едукативна посета Директорату

15. априла 2022. године Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије је поред више реномираних институција у Србији, угостио студенте мастер академских студија “Управљање безбедносним ризицима природних катастрофа” у оквиру студијског програма Криминалистичко-полицијског универзитета Србије.

Циљеви ове стручне праксе јесу: Упознавање студената са организацијом и пословима националног система заштите и спасавања у условима природних катастрофа, са посебним освртом на специфичности послова управљања безбедносним ризицима природних катастрофа: уставни, законски и стратегијски оквир; начин обављања послова и спровођења мера; савремена материјално-техничка средства; актуелни проблеми управљања безбедносним ризицима природних катастрофа; међународна сарадња; правци развоја послова управљања безбедносним ризицима природних катастрофа; систематика радних места, каријерно напредовање и професионални профил припадника система заштите и спасавања.

Приликом стручне посете Директорату студенти су се упознали организацијом, надлежностима, пословима, условима и начином координирања рада Директората, као и активностима у области нуклеарне сигурности и управљања радиоактивним отпадом, као и у области заштите од јонизујућег зрачења.

Овом приликом студентима су се поред директора Директората обратили и руководилац Сектора инспекције и руководиоци из Одељења за контролу излагања становништва.