Izaberite stranicu
24. фебруар 2023.
Стефан Клемент амбасадор Европске уније гост Директората

На иницијативу Његове екселенције Стефана Клемента, амбасадора Европске уније при Међународној агенцији за атомску енергију, Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије је данас угостио Амбасадора заједно са  представницима Делегације европске уније у Београду.

Директор Слађан Велинов је са својим сарадницима, упознао амбасадора Клемента са радом и постигнутим резултатима Директората. Амбасадор је посебно интересовање исказао за пројекте које је финансијски подржала Европска комисија, попут активности које су везане за унапређење система ране најаве нуклеарног ванредног догађаја и успостављање софтверског пакета JRODOS. Он је посебно похвалио напоре Директората на унапређењу стања у области радијационе и нуклеарне сигурности и безбедности, истичући да је то начин на који се подиже ниво радијационе и нуклеарне сигурности и безбедности у читавој Европи.

Након састанка у Директорату, директор Велинов је  његову екселенцију и госте одвео у обилазак Музејa Никола Тесла, с обзиром на то да је амбасадор Клемент изразио жељу да посети ову  јединствену институцију науке и културе у Србији.

Током своје посете Србији његова екселенција Стефан Клемент боравио је и на Природно-математичком факултету Универзитета у Новом Саду и одржао предавање за студенте и професоре.