24. Februara 2023.
Stefan Klement ambasador Evropske unije gost Direktorata

Na inicijativu Njegove ekselencije Stefana Klementa, ambasadora Evropske unije pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju, Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije je danas ugostio Ambasadora zajedno sa  predstavnicima Delegacije evropske unije u Beogradu.

Direktor Slađan Velinov je sa svojim saradnicima, upoznao ambasadora Klementa sa radom i postignutim rezultatima Direktorata. Ambasador je posebno interesovanje iskazao za projekte koje je finansijski podržala Evropska komisija, poput aktivnosti koje su vezane za unapređenje sistema rane najave nuklearnog vanrednog događaja i uspostavljanje softverskog paketa JRODOS. On je posebno pohvalio napore Direktorata na unapređenju stanja u oblasti radijacione i nuklearne sigurnosti i bezbednosti, ističući da je to način na koji se podiže nivo radijacione i nuklearne sigurnosti i bezbednosti u čitavoj Evropi.

Nakon sastanka u Direktoratu, direktor Velinov je  njegovu ekselenciju i goste odveo u obilazak Muzeja Nikola Tesla, s obzirom na to da je ambasador Klement izrazio želju da poseti ovu  jedinstvenu instituciju nauke i kulture u Srbiji.

Tokom svoje posete Srbiji njegova ekselencija Stefan Klement boravio je i na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i održao predavanje za studente i profesore.