Izaberite stranicu
7. септембар 2023.
Потписан  Уговор о пословно-техничкој сарадњи са Институтом Никола Тесла

На Електротехничком институту Никола Тесла у Београду, данас је потписан  Уговор о пословно-техничкој сарадњи између овог Института и Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије.

Уговор су потписали директор Института, Драган Ковачевић и директор Директората, Слађан Велинов и разговарали о развоју и унапређењу научног потенцијала у области радијационе и нуклеарне сигурности и безбедности, о ближем повезивању Електротехничког института, са Музејом Никола Тесла, као и о повезивању са београдским Универзитетом.

Потписивањем овог Уговора биће успостављена сарадња и заједничко учешће на научним и развојним пројектима, размени искустава и знања у областима ниско-угљеничних енергетских технологија, и радијационе и нуклеарне сигурности и безбедности и другим акитвностима од обостраног интереса.

Иначе на сајту Института, пише да је „основан 1936. године, уз благослов Николе Тесле, са тенденцијом да буде живи храм науке и вечни споменик Теслином великом делу. Данас, у условима пуне кадровске, техничке и просторне опремљености, Институт је профилисан и као научноистраживачка организација са високим степеном компетенција у области електротехнике (енергетике) и као компанија која представља високо позиционираног партнера у својој области на домаћем и међународном тржишту.“