Izaberite stranicu
5. март 2024.
Почео национални тренинг за примену Тераностике у нуклеарној медицини

Национални тренинг курс за примену Тераностике у нуклеарној медицини за физичаре, први такве врсте у нашој земљи, ће од 4. до 8. марта ове године, бити одржан у просторијама Српског лекарског друштва (СЛД), у организацији Актива за хибридна снимања СЛД, Центра за нуклеарну медицину Универзитетског клиничког центра Србије (УКЦС), Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ) и Директората за заштиту од јонизујућих зрачења и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (СРБАТОМ), 

Курс се одржава у оквиру Националног пројекта Републике Србије са  MAAE (SRB 6017 „Introducing Radionuclide Theranostics in the Centre of Nuclear Medicine, Clinical Centre of Serbia“).  У оквиру овог пројекта, уз подршку Министарства здравља Србије и УКЦС, обављена су многобројна усавршавања специјалиста нуклеарне медицине, медицинских физичара, радиофармацеута, виших радиолошких техничара, а набављена је и вредна опрема за инсталирање радиофармацеутске лабораторије за тераностику у Универзитетском клиничком центру Србије.

Организатор курса је проф. др Вера Артико из Центра за нуклеарну медицину Универзитетског клиничког центра Србије. На курсу ће бити изнети најновији резултати, биће представљене нове методе и разматраће се физички принципи тераностике са посебним освртом на спровођење мера заштите.