Izaberite stranicu
3. октобар 2023.
Марија дел Пилар Муриљо  Фуентес нови официр МААЕ за Републику Србију

Директорка за Европу департмана Техничке сарадње Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ),  Ева-Кули Кала обавестила је директора Директората и националног официра за везу са МААЕ, Слађана Велинова, да је на место официра МААЕ за Републику Србију постављена Марија дел Пилар Муриљо  Фуентес.

У личној поруци коју је г-ђа Кала упутила директору Велинову, изразила  је задовољство у вези са закључцима који су донесени на састанку који је одржан  претходне недеље, као и наду да ће се пројекат решавања историјског радиоактивног отпада на локалитету Винча, успешно наставити.

Програм техничке сарадње MAAE у Европи осмишљен је у консултацији са државама чланицама и има за циљ да обезбеди делотворан и ефикасан механизам који подржава безбедну и мирољубиву употребу нуклеарних технологија. Ова подршка се пружа кроз националне, регионалне и међурегионалне пројекте који се баве тематским приоритетима као што је здравље људи, отпад и животна средина, нуклеарна сигурност и енергија, радијациона сигурност и индустријске примене.