Izaberite stranicu
15. мај 2023.
Директорату додељена захвалница на Конгресу радиолошких техничара

Представници Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије учествовали су на Конгресу радиолошких техничара и техничара нуклеарне медицине Србије, који је одржан на  Златибору од 12. до 14. маја ове године.

„Наша улога у радиологији“ био је мото овогодишњег конгреса, на којем су наши стручњаци са колегама из региона, током два дана размењивали своја знања и искуства.

На предавањима је, током конгреса у оквиру разних грана медицине, приказана важност улоге радиологије у дијагностици и терапији, као и у интервентним процедурама у медицини, чији је саставни део коришћење извора јонизујућег зрачења.

У оквиру неколико стручних излагања, приказан је утицај зрачења на епигенетику, генетику и живот људи запослених у зони јонизујућег зрачења. Истакнута је  важност концепта заштите од зрачења, који је неоспорно један од елементарних принципа радиолошке праксе.

Овом приликом, организатор је доделио захвалницу Директорату за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије за изузетан допринос и професионалну подршку у сарадњи са Удружењем.