Izaberite stranicu
11. септембра 2023.
Директор Директората гост Светског првенства у веслању

Слађан Велинов, директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије је на позив Веслачког савеза Србије, присуствовао тркама које су одржане јуче у оквиру Светског првенства у веслању, на регатној стази, на Ади Циганлији.

Фотографија преузета са сајта Веслачког савеза Србије

Ово такмичење, отворио је Жан Кристоф Роланд, председник Светске веслачке федерације, а госте и спортисте том приликом поздравили су и Зоран Јовановић, директор предузећа „СП у веслању 2023“ и Зоран Гајић, министар спорта у Влади Републике Србије.

Директор Велинов је у разговору са Зораном Јовановићем, домаћином овог највећег веслачког такмичења на свету, истакао да му је посебна част и задовољство што је позван да буде део овог великог догађаја. Он је упутио честитке Веслачком савезу Србије на изванредној организацији такмичења и пожелео им успех у даљем раду.

Светско првенство је уједно и квалификационо за Олимпијске игре 2024. године, у Паризу.  На првенству у Београду учествовало је више од 1.600 учесника из 73 земље чланице Светског веслања.