11. Septembra 2023.
Direktor Direktorata gost Svetskog prvenstva u veslanju

Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije je na poziv Veslačkog saveza Srbije, prisustvovao trkama koje su održane juče u okviru Svetskog prvenstva u veslanju, na regatnoj stazi, na Adi Ciganliji.

Фотографија преузета са сајта Веслачког савеза Србије

Ovo takmičenje, otvorio je Žan Kristof Roland, predsednik Svetske veslačke federacije, a goste i sportiste tom prilikom pozdravili su i Zoran Jovanović, direktor preduzeća “SP u veslanju 2023” i Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije.

Direktor Velinov je u razgovoru sa Zoranom Jovanovićem, domaćinom ovog najvećeg veslačkog takmičenja na svetu, istakao da mu je posebna čast i zadovoljstvo što je pozvan da bude deo ovog velikog događaja. On je uputio čestitke Veslačkom savezu Srbije na izvanrednoj organizaciji takmičenja i poželeo im uspeh u daljem radu.

Svetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikaciono za Olimpijske igre 2024. godine, u Parizu.  Na prvenstvu u Beogradu učestvovalo je više od 1.600 učesnika iz 73 zemlje članice Svetskog veslanja.