Izaberite stranicu
20. март 2023.
Директор Директората гост Меморијалне конференције „Предраг Марић“

На позив господина Братислава Гашића, министра унутрашњих послова, Слађан Велинов, директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије и члан Штаба за ванредне ситуације, био је гост  Свечане академије поводом друге Меморијалне конференције „Предраг Марић“, у свечаној сали Ректората БУ.

Ова меморијална Конференција посвећена је успомени на прерано преминулог генерала полиције Предрага Марића, који је био дугогодишњи помоћник министра унутрашњих послова, начелник Сектора за ванредне ситуације, предавач на Факултету безбедности УБ, пионир и идејни творац система смањења ризика од катастрофа у Републици Србији.

Меморијалну конференцију су организовали Универзитет у Београду, Факултет безбедности, Институт за међународну политику и привреду и Министарство унутрашњих послова.

Након свечане академије, присутни су учествовали и на седам научно-стручних панела, у оквиру којих су изложена 52 рада, који улазе у конкуренцију за најбољи научни рад. Говорници су били еминентни универзитетски професори и стручњаци у области управљања новим безбедносним ризицима, посебно у домену ванредних ситуација.

Овогодишња конференција је део пројекта „Управљање новим безбедносним ризицима – истраживање и развој симулација“ у оквиру програма Идеје,који финансира Фонд за науку Републике Србије.

Фотографије преузете са промотивног материјала Организатора.