20. Marta 2023.
Direktor Direktorata gost Memorijalne konferencije “Predrag Marić”

Na poziv gospodina Bratislava Gašića, ministra unutrašnjih poslova, Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije i član Štaba za vanredne situacije, bio je gost  Svečane akademije povodom druge Memorijalne konferencije “Predrag Marić”, u svečanoj sali Rektorata BU.

Ova memorijalna Konferencija posvećena je uspomeni na prerano preminulog generala policije Predraga Marića, koji je bio dugogodišnji pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, načelnik Sektora za vanredne situacije, predavač na Fakultetu bezbednosti UB, pionir i idejni tvorac sistema smanjenja rizika od katastrofa u Republici Srbiji.

Memorijalnu konferenciju su organizovali Univerzitet u Beogradu, Fakultet bezbednosti, Institut za međunarodnu politiku i privredu i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nakon svečane akademije, prisutni su učestvovali i na sedam naučno-stručnih panela, u okviru kojih su izložena 52 rada, koji ulaze u konkurenciju za najbolji naučni rad. Govornici su bili eminentni univerzitetski profesori i stručnjaci u oblasti upravljanja novim bezbednosnim rizicima, posebno u domenu vanrednih situacija.

Ovogodišnja konferencija je deo projekta „Upravljanje novim bezbednosnim rizicima – istraživanje i razvoj simulacija“ u okviru programa Ideje,koji finansira Fond za nauku Republike Srbije.


Fotografije preuzete sa promotivnog materijala Organizatora.