Izaberite stranicu

Делегација Републике Србије, у којој су и представници Агенције, узела је учешће на Министарској конференцији о нуклеарним наукама и технологији, која се бави актуелним развојним изазовима и изазовима у настајању (Ministerial Conference on Nuclear Science and Technology: Addressing Current and Emerging Development Challenges) и одржава у Бечу у периоду 28-30. новембра 2018. године у организацији Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ).

Министарска конференција има за циљ омогућавање дијалога на највишем нивоу на тему нуклеарних наука и технологија и њихове примене у мирољубиве сврхе, као и на тему њиховог трансфера свим државама чланицама МААЕ, углавном кроз Програм техничке сарадње МААЕ, нарочито истичући њихов будући допринос одрживом развоју. У том смислу Конференција ће пружити прилику да се размотре иновације које се могу интегрисати у националне стратегије држава чланица МААЕ за достизање циљева одрживог развоја.

Конференција ће се састојати од две целине: министарска, током које ће у пленуму министри имати прилику да размењују национална искуства, и научно-техничка, састављена од панел дискусија на високом нивоу који укључују министре, политичаре, научнике, техничке експерте и предузетнике.