Posvećeni smo i odgovorni za kontrolu radijacionih i nuklearnih aktivnosti u zemlji, tako da se obavljaju na siguran i bezbedan način po stanovništvo i životnu sredinu

SAOPŠTENJA

Saopštenje povodom informacija o događajima u NE „Zaporožje“

Saopštenje povodom informacija o događajima u NE „Zaporožje“

Ukrajinsko regulatorno telo obavestilo je međunarodnu javnost i Međunarodnu agenciju za atomsku energiju da je nuklearna elektrana „Zaporožje“ dana 5.avgusta 2022. godine pretrpela oštećenja na spoljnom sistemu za prenos električne energije što je uslovilo preduzimenje niza sigurnosnih aktivnosti u nuklearnoj elektrani kako bi se obezbedio siguran rad reaktora.

Direktor Direktorata na predstavljanju INEKP

Direktor Direktorata na predstavljanju INEKP

Na poziv, potpredsednice Vlade Srbije i ministarke rudarstva i energetike, Zorane Mihajlović, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, Slađan Velinov danas je prisustvovao predstavljanju Integrisanog nacionalnog plana za klimu i energetiku (INEKP)

Saopštenje povodom informacija o događajima u NE „Zaporožje“

Isključen  peti blok NE „Kozloduj“

НЕ „Козлодуј“ на свом сајту обавестила је јавност да је пети блок данас 22. јуна 2022. године у 06:05 часова искључен из енергетског система Бугарске. Разлог искључења, како наводи НЕ „Козлодуј“ је квар на систему за побуду генератора и активирање електричне заштите у конвенционалном, ненуклеарном делу. Реактор је угашен уз примену свих хитних мера заштите.

Monitoring radiokativnosti

Izveštaji o nivou izlaganja stanovništva jonizujućim zračenjima iz životne sredine u Republici Srbiji.

Pratite stanje zračenja

Систем правовремене најаве радиолошког акцидента

EURDEP

Evropska platforma za razmenu podataka o radioaktivnosti

MONRADRS

Monitoring radiokativnosti životne sredine u Republici Srbiji

Сектор Инспекције

Pozovite: 011 455 0 508

inspekcija@srbatom.gov.rs