Posvećeni smo i odgovorni za kontrolu radijacionih i nuklearnih aktivnosti u zemlji, tako da se obavljaju na siguran i bezbedan način po stanovništvo i životnu sredinu

Snažan zemljotres u Japanu

U Japanu je danas, 20. marta 2021. u 18:09 po lokalnom vremenu zabeležen snažan zemljotres, magnitude 7.2. Epicentar zemljotresa je bio u blizini severoistočne obale Japana, i osetio se u prefekturi Mijagi gde se nalazi nuklearna elektrana Onagava. Prema informacijama od Nuklearnog regulatornog tela Japana, zemljotres nije uticao na rad elektrane.

Velinov: Bezbednost transporta prepoznata kao važan aspekt sveobuhvatnog sistema kontrole

Beograd, 16.3.2021. – Direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) Slađan Velinov učestvovao je na uvodnoj sesiji serije evropskih regionalnih skupova za transportnu sigurnost za nuklearne i druge radioaktivne materijale, koje zajednički organizuju Nacionalna komisija za kontrolu nuklearnih aktivnosti Rumunije, Ministarstvo energetike Sjedinjenih Država i Nacionalna administracija za nuklearnu bezbednost.

Posledice akcidenta u Fukušimi na Srbiju

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) organizovao je onlajn konferenciju povodom 10 godina od nuklearnog akcidenta u Fukušimi pod nazivom „Nuklearna sigurnost danas: Fukušima – 10 godina posle“.

10 godina od nuklearne katastrofe u Fukušimi – Srbija među prvima pružila pomoć

Beograd, 11.3.2021. – Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) organizovao je onlajn konferenciju povodom 10 godina od nuklearnog akcidenta u Fukušimi pod nazivom „Nuklearna sigurnost danas: Fukušima – 10 godina posle“.

Konferencija – 10 godina nuklearnog akcidenta u Fukušimi

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) 11. marta 2021. godine, sa početkom u 10 časova, organizuje onlajn konferenciju povodom 10 godina od nuklearnog akcidenta u Fukušimi pod nazivom „Nuklearna sigurnost danas: Fukušima – 10. godina posle“.

Konferenciju će otvoriti Njegova Ekselencija ambasador Japana u Beogradu Takahiko Kacumata i direktor SRBATOM-a Slađan Velinov.

Preporuka za dostavljanje zahteva i pošte Direktoratu

Imajući u vidu pogoršanu epidemiološku situaciju u Republici Srbiji, u cilju preduzimanja mera za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID–19 kao činjenicu aktuelnog preselenja Direktorata iz prostorija Palate Beograd u narednom periodu, molimo Vas da svu dokumentaciju neophodnu za dobijanje rešenja za obavljanje radijacione delatnosti i korišćenje izvora zračenja dostavljate elektronskim putem na adresu info@srbatom.gov.rs  

Zahtevi za odobrenja šalju se na adresu licence@srbatom.gov.rs

alternativno, putem Pošte, na adresu Direktorata: Terazije 41a, sprat 4, 11000 Beograd.

Novi brojevi kontakt telefona

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije obaveštava građane da je uvedena nova telefonska linija za kontakt.

Broj na koji nas možete kontaktirati je 011 455 0 500

Monitoring radiokativnosti

Izveštaji o nivou izlaganja stanovništva jonizujućim zračenjima iz životne sredine u Republici Srbiji.

Pratite stanje zračenja

Систем правовремене најаве радиолошког акцидента

EURDEP

Evropska platforma za razmenu podataka o radioaktivnosti

MONRADRS

Monitoring radiokativnosti životne sredine u Republici Srbiji

Сектор Инспекције

Pozovite: 011 455 0 508

inspekcija@srbatom.gov.rs

Međunarodna
saradnja

Vesti
sa skupova