Izaberite stranicu
6. јуна 2022.
Садњом дрвећа на Ушћу обележен Национални дан Краљевине Шведске

Директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, Слађан Велинов, данас је, заједно са  градоначелником Града Београда, Зораном Радојичићем и њеном екселенцијом госпођом Аником Бен Давид, амбасадорком Краљевине Шведске у Србији, учествовао у  акцији садње дрвећа у Општини Нови Београд, у оквиру пројекта „Зелена Србија“.

Засађене су липа, јапанска трешња и кугласта каталпа у Парку „Ушће“, у близини дечијег игралишта, чиме је на церемонијалан начин обележен 6. јун – Национални дан Краљевине Шведске, ове године на тему Зелено друштво – одрживи начин живота.

Ово је трећа година за редом како Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије, кроз пројекат „Зелена Србија, учествује у  подизању свести грађана, локалних самоуправа и компанија о томе, колико је значајно озелењавање и пошумљавање наше земље. У просеку, кроз ову акцију, на годишњем нивоу озелени се десетак јавних површина, а Општина Нови Београд је 22. општина по реду у којој је садња, до сада, реализована.