Izaberite stranicu
24. октобар 2022.
Регионална радионица о јавном информисању и комуникацији: Стандарди, механизми и изазови за регулаторна тела за нуклеарну сигурност и безбедност, 24-26.10.2022, Београд, Србија

У Београду је данас (24.10.2022. године), директор Директората Слађан Велинов као домаћин, званично отворио међународни скуп под називом ,,Регионална радионица о јавном информисању и комуникацији”. Главне теме овог тродневног скупа су: стандарди, механизми и изазови за регулаторна тела за нуклеарну сигурност и безбедност.

Скуп се реализује под покровитељством Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ) као део Мреже за нуклеарну безбедност Европе и Централне Азије (EuCAS).

Директор Велинов је овом приликом између осталог истакао ,,Ова Радионица се организује као део активности EuCAS мреже, формиране у оквиру МААЕ, са циљем да допринесе јачању сигурности нуклеарне и радијационе инфраструктуре на регионалном нивоу, кроз размену искустава, информација и добре праксе, као и кроз унапређење стручних капацитета земаља чланица у овој области.

Са поносом истичем да је Република Србија на веома активан начин учествовала у свим активностима везаним за оснивање и даљи рад EuCAS, те да ће у истом смислу наставити да и даље пружа свој пуни допринос.”