Izaberite stranicu
21. мај 2024.
Представници Директората на састанку националних официра за везу са МААЕ у Задру

Представници Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије учествовали су на дводневном састанку националних официра за везу (енг. National Liaison Officers –NLO) са Међународном агенцијом за атомску енергију (МААЕ) који је који је током протекле седмице одржан у Задру, у Хрватској.  

Овај састанак је од великог значаја за све актере који учествују у припреми програма сарадње за наредни пројектни циклус 2026-2027, са циљем ефикаснијег разумевања свих неопходних корака, процедура и обавеза у процесу припреме, апликације и имплементације пројеката техничке сарадње МААЕ,  за које се пријављује и у којима учествује  велики број институција Републике Србије.

Представници Директората одржали су консултације са званичницима МААЕ у вези са процедурама које се односе на  припрему и достављање предлога, регионалних и националних пројеката, чију имплементацију подржава МААЕ, као и у вези са формирањем „Правног лица за пружање техничке и стручне помоћи Директорату“ (Technical Suport Organisation – TSO).

Овогодишњем састанку националних официра за везу са МААЕ присуствовала су 33 представника земаља чланица.