Izaberite stranicu
4. октобар 2023.
Представници Директората на 32. Симпозијуму Друштва за заштиту од зрачења Србије и Црне Горе

Симпозијум Друштва за заштиту од зрачења Србије и Црне Горе који се од 4. до 6. октобра одржава у Будви, ове године отворио је Владимир Јањић, помоћник директора и руководилац Сектора инспекције Директората за радијациону и нуклеарну сигурност Србије.

Он је на уводном обраћању нагласио важност улоге Друштва у унапређењу заштите од зрачења и истакао значај тема и радова који ће бити приказани на овом скупу.

Јањић је казао да ће Директорат подржати и сугестије за наставак добре праксе, уз чешће организовање јавних дискусија на тему заштите од зрачења, дајући свој допринос кроз унапређење регулаторног надзора.

Као и претходних година представници Директората представили су своје стручне радове и одржали презентације у вези са механизмима функционисања регулаторног инспекцијског надзора, даљим унапређењем законодавног оквира у области медицинске примене извора зрачења, као и усклађивањем стручне терминологије у области радијационе и нуклеарне сигурности и безбедности.

Овогодишњи Симпозијум значајан је и због прославе јубилеја – 60 година организованог удруживања у области заштите од зрачења на нашим просторима.