Izaberite stranicu
3. октобар 2023.
Представници Директората на састанку националних координатора за везу са МААЕ региона Европе и централне Азије

Представници Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије су у оквиру 67. заседања Генералне конференције, присуствовали састанку националних координатора за везу са Међународном агенцијом за атомску енергију (МААЕ), за регион Европе и централне Азије.

Током састанка дискутовало се о активностима у оквиру текућег циклуса програма техничке сарадње, а  представници МААЕ приказали су регионалне и интеррегионалне пројекте из наредног циклуса, чија реализација почиње у јануару следеће године.

Истичући приоритете и изазове у региону, Ева Кули Кала, директорка Одсека за европску техничку сарадњу је рекла: „Јачање утицаја Програма техничке сарадње и повезаних активности је наш главни приоритет. Укључује континуирано унапређење квалитета дизајна пројекта и професионално вођење реализације пројекта, што подразумева заједничку одговорност и заједничке напоре, и тражи посвећеност свих нас.”

Ове године, посебна тема на овом већ традиционалном  састанку, биле су климатске промене.

Кроз програм техничке сарадње Међународне агенције за атомску енергију, у овом моменту је у процесу реализације  178 националних и 37 регионалних пројеката у Европи и Централној Азији.