Izaberite stranicu
28. јуна 2019.
Представнице Директората учествовале на Регионалној радионици о примени градираног приступа у различитим областима радијационе и нуклеарне сигурности и безбедности у Сарајеву

Представнице Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије учествовале су на Регионалној радионици о примени градираног приступа при коришћењу извора зрачења, техничким сервисима, одобравању нових технологија, инспекцијском надзору и примени законских одредби, одржаној од 17. до 21. јуна, у Сарајеву, у Босни и Херцеговини.

Учесници су се током радионице фокусирали на проблеме са којима се сусрећу у пракси, а на које се може применити градирани приступ. Радионица је кроз предавања и низ вежби на конкретним примерима, показала начин примене градираног приступа у одређеним областима, како би примена регулативе била што ефикаснија и приступачнија како за кориснике, тако и за регулаторна тела.

У оквиру радионице организована је и посета Одељењу за радиотерапију и Одељењу за нуклеарну медицину Клиничког центра Универзитета у Сарајеву.

Регулаторно тело Босне и Херцеговине приредило је свечану вечеру за све учеснике из региона.