Izaberite stranicu

У вези медијских написа који су претходних дана појавили а у вези стања у Дому здравља Власотинце као и услед великог броја електронских порука исте садржине упућених од стране физичких лица са територије општине Власотинце у којима се на погрешан начин интерпретира обавеза спровођења мера радијационе сигурности приликом обављања радијационих делатности, обавештавамо вас да је Дом здравља Власотинце поднео захтев за добијање одобрења за обављање радијационе делатности 7. децембра 2020. године на који је Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије одговорио после само два дана 9. децембра 2020. године.

Документација коју је Дом здравља Власотинце поднео није комплетна у поседује већи број недостатака те није показано да се делатност може обавити на сигуран начин и без штетних последица по здравље медицинског особља Дома здравља и пацијената. Док се сви прописани услови радијационе сигурности не испуне није могуће издати предметно решење. Директорат пружа Дому здравља Власотинце сву неопходну помоћ како би се обезбедило сигурно обављање радијационе делатности.

Овим путем апелујемо на грађане да не наседају на манипулације и на тај начин отежавају пријем електронске поште у Директорат чиме ометају ефикасан рад Директората и спровођење мера радијационе и нуклеарне сигурности и безбедности а у циљу заштите здравља становништва и животне средине од штетног дејства јонизујућег зрачења. Напомињемо да је Директорат у условима пандемије вируса Covid-19 омогућио да се достављање документације за издавање одобрења врши електронским путем.