Izaberite stranicu

Директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије (СРБАТОМ) Слађан Велинов с великом радошћу упутио је честитке студентима Електротехничког факултета Божидару Обрадовићу, Луки Станчеву и Ксенији Диздар који су освојили главну награду на такмичењу у оквиру ENEN+ Nuclear Summer School, организоване у оквиру ENEN+ пројекта финансираног из програма Европске уније Horizon 2020.

Они су у конкуренцији међу студентима из целог света, освојили прво место за пројекат из медицинске физике.

Најсрдачније честитке талентованим и вредним студентима ЕТФ-а Божидару, Луки и Ксенији. Ваше знање,иновативност,  таленат, предан и вредан рад доприносе развоју нуклеарне енергије и зрачења и њиховој хуманој примени у друштву. Захваљујући вама, верујем да је будућност Србије, када је реч о коришћењу нуклеарне енергије, светла, истакао је Велинов.

Пројекат из медицинске физике, за који су добили награду, односи се на тему радиоизотопа у које спадају X нож и Гама нож који се користи у дијагностици и радиотерапији, а када је реч нуклеарној енергији бавили су се тиме како учинити нуклеарну енергију доступнијом малим земљама, фокусирајући се пре свега на земље на Балкану.