Izaberite stranicu

Саопштења

Десет година СРБАТОМ-а

Десет година СРБАТОМ-а

Ове године се навршава 10 година од оснивања самосталног регулаторног тела за радијациону и нуклеарну сигурност у Републици Србији, одлуком Владе Републике Србије 10. септембра 2009. године. То уједно чини и 60 година континуитета законског регулисања ове области у региону, тј. од доношења првог закона у области заштите од јонизујућег зрачења.

Директор СРБАТОМ-а на Трећем координационом састанку у вези обука

Директор СРБАТОМ-а на Трећем координационом састанку у вези обука

Директор Директората учествује на Трећем координационом састанку у вези Обука које се спроводе у оквиру Инструмента сарадње у области нуклеарне сигурности који финансира Генерални директорат Европске комисије за међународну сарадњу и развој

Нови Генерални Директор МААЕ ступио на дужност

Нови Генерални Директор МААЕ ступио на дужност

На ванредном заседању Генералне конференције МААЕ 2.12.2019. године Рафаел Маријано Гроси (Rafael Mariano Grossi) именован је за новог генералног директора Међународне агенције за атомску енергију (МААЕ).

СРБАТОМ на семинару Српског лекарског друштва

СРБАТОМ на семинару Српског лекарског друштва

Директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије Слађан Велинов био је специјални гост Националног семинара прве категорије „Радиотерапија тумора главе и врата и стереотаксична радиотерапија локализација изван ЦНС-а“, који је одржан од 30.11.-2.12.на Копаонику.

Десет година СРБАТОМ-а

Презентација нове верзије Нацрта Правилника о категоризацији радијационих делатности

Директорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије је након разматрања свих пристиглих коментара и сугестија у оквиру јавне расправе одржане у периоду 11 јун – 12 јул 2019. године сачинио нову верзију Нацрта Правилника о категоризацији радијационих делатности

Десет година СРБАТОМ-а

СРБАТОМ НА РТС 21.11.2019.

Људи се плаше нуклеарне енергије зато што је почела атомском бомбом. Да је употреба електричне енергије почела електричном столицом, вероватно би и о њој другачије мислили, рекао је Др Бојан Радак, одговарајући на питање водитеља Јутарњег програма РТС-а.

СРБАТОМ НА ТВ ПРВА, СРЕДА 20.11.2019.

СРБАТОМ НА ТВ ПРВА, СРЕДА 20.11.2019.

Цео свет је тако повезан да је немогуће прикрити било какав ванредни догађај испуштања радиоактивних материја у атмосферу, ако би до њега дошло. Ово је веома важно, јер грађани треба да знају да о њиховој сигурности од радијације у сваком тренутку неко брине, као и да постоји државно тело којем могу да се обрате за све што их брине или им није јасно, рекао је Слађан Велинов, директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије гостујући јутрос у Јутарњем програму ТВ Прва.

Најновије