Izaberite stranicu
14. фебруара 2022.
Препознат рад Директората и на афричком континенту

Директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије Слађан Велинов  данас је угостио у једнодневној посети Београду извршног директора Афричког механизма за међусобну ревизију(African Peer Review Mechanism APRM) професора г-дина Едија Малока (Eddy Maloka).

АПРМ је обострано усаглашен инструмент којем су државе чланице Афричке уније (АУ) добровољно приступиле као механизам за самоконтролу и евалуацију регулативних прописа на нивоу афричког континента, са седиштем у Јужној Африци.

Мандат АПРМ-а је да подстиче усклађеност у погледу политичких, економских и корпоративних вредности управљања, кодекса и стандарда, међу афричким земљама и циљевима у друштвено-економском развоју, као и да обезбеди прац́ење и евалуацију Агенде АУ 2063 и СДГ (Циљеви одрживог развоја) 2030.

Професор Еди Малока је након исцрпне презентације рада Директората у протеклом периоду јасно ставио до знања да је изузетно задовољан пријатељском атмосфером и оним што је овом приликом чуо и видео по питању високих стандарда у раду и  труду запослених у Директорату са директором Велиновим на челу.