Izaberite stranicu
1. јул 2024.
Представница Директората на скупу у вези са Међународном конвенцијом о спречавању аката нуклеарног тероризма (ICSANT) у Тирани

Представница Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије учествовала  је на тродневној радионици, у периоду од 25-27 јуна у Тирани, Албанија, у вези са применом Међународне конвенције о спречавању аката нуклеарног тероризма, у организацији Канцеларије Уједињених нација за дрогу и криминал (UNODC).

Тродневни догађај састојао се од низа предавања међународних експерата, интерактивних сесија и сесија заснованих на сценарију случаја, како би се обрадиле све фазе поступка у вези са извршењем кривичних дела из члана 2. поменуте Конвенције.

У циљу едукације представника државних органа Републике Србије надлежних за поступање према ICSANT, представница Директората предложила је одржавање радионице и у нашој земљи а након реализације  двонедељног напредног курса из области нуклеарног права у Београду, 28 октобар – 8 новембар 2024. године  (Interregional Training Course of Nuclear Law), чији предлог је изазвао позитивне реакције и дао основу за припрему Директората у том правцу.

Директорат предузима континуиране напоре и активности у циљу јачања едукација из области нуклеарног права и релевантних прописа којима се уређује радијациона и нуклеарна сигурност и безбедност.