Izaberite stranicu
23. фебруар 2024.
Директору Директората уручена плакета на прослави поводом 240 година постојања КБЦ Земун

Директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије Слађан Велинов, заједно са представницима државног врха и великодостојницима СПЦ и осталих верских   заједница,  присуствовао је данас прослави поводом обележавања 240 година постојања Клиничко болничког центра Земун.

Овом приликом, Директору Велинову  уручена је плакета за допринос у раду ове установе, која носи епитет најстарије болнице у Србији. 

Земунска болница, садашњи Клиничко-болнички центар „Земун-Београд“, основана је на данашњи дан 1784. године и  за више од два века свог постојања, била је и још увек је пионир у примени бројних напредних медицинских достигнућа и знања у овом региону.

Тим поводом, председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је неизмерно захвална лекарима што су својим несебичним радом од те установе направили симбол здравствене бриге и сигурности за наше грађане.

„Ваши лекари, медицинске сестре, техничари и сви остали запослени борили су се за сваки живот пружајући негу и подршку пацијентима у најтежим тренуцима за њих, њихове породице и нашу земљу“, рекла је Брнабић, посебно истичући захвалност лекарима, за херојски напор који је уложен током пандемије ЦОВИД-19 у овој установи.

Она је нагласила да је Влада Републике Србије, за последњих шест година, уложила укупно 853,8 милиона динара у побољшање и модернизацију услова рада и лечења у тој здравственој установи.