8. Juna 2022.
Директор Директората гост Конгреса о кардиоваскуларној магнетној резонанци срца и крвних судова

На позив Удружења за магнетну резонанцу срца и крвних судова, директор Директората за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије гост је Другог балканског конгреса о кардиоваскуларној магнетној резонанци срца и крвних судова.

Конгрес ће окупити скоро 350 учесника из целе Европе, међу којима су највећа европска имена из кардиомагнетне резонанце. У наредна два дана, научници из различитих земаља и медицинских установа поделиће своја искуства, научне идеје и нова достигнућа о кардиоваскуларној магнетној резонанци.

На иницијативу Удружења за магнетну резонанцу срца и крвних судова и Медицинског факултета Универзитета у Београду професор Роберт Манка, председник европског борда за давање сертификата у установама, добиће почасно звање „виситинг професора“ за кардиомагнетну резонанцу у Београду. На овај начин Медицински факултет биће још једном стављен на листу реномираних факултета у свету.

По речима доц. др Марије Здравковић, председнице Удружења за магнетну резонанцу срца и крвних судова, суштина конгреса је да се што више људи едукује и да се на овај начин отвори што више центара у Србији који ће практиковати ову дијагностичку методу.